Zindelijkheid:

Maak kennis met Debby Mendelsohn, moeder van 6 kinderen

 

 

shutterstock_278106803-235x166-1

Debby vierde de eerste verjaardag van haar oudste kindje. Een van de gasten, een oude dame vroeg waarom haar kindje nog niet uit de luiers was. De dame vertelde dat haar kinderen vroeger met 1 jaar zindelijk waren. Debby had het al eerder gehoord en besloot een paar dagen later het archief van de plaatselijke bibliotheek in te duiken om research te doen. Hier vond ze onder andere een medisch handboek uit 1953 waarin stond dat kinderen inderdaad met 1,5 jaar overdag uit de luiers zouden ‘moeten’ zijn. Debby zocht vervolgens naar mensen met dezelfde ervaring en ging aan de slag met haar kindje. Twee weken later was haar kindje zindelijk.

Debby had het grote geluk nog meer kinderen te krijgen en per kind hield zij een dagboekje bij over het zindelijk maken. Nadat ook haar vierde kindje zindelijk was, is besloten haar ervaringsverhalen, tips en tricks te bundelen in een praktisch en leuk boek dat vervolgens uitgegeven werd: ‘Zindelijk maken is Kinderspel’.

Inmiddels geeft Debby trainingen aan kinderdagverblijven, ouders en opvang- medewerkers hoe zij kinderen kunnen helpen bij het zindelijk worden. Niet alleen is het voor kindjes ontzettend fijn om zindelijk te zijn, ook scheelt het een hoop luiers en wasjes! Beter voor het kind, fijner voor de ouders en beter voor het milieu!

Het boek is makkelijk leesbaar, medisch onderbouwd en de tips zijn direct toepasbaar.
Een paar tips van Debby:

– Begin vroeg
– Wanneer je kindje kan lopen, kun je starten met zindelijkheidstraining
– Zet je kindje niet zomaar op het potje
– Leg uit dat plas en poep in het potje hoort en niet in de luier
– Gebruik het potje op de juiste momenten (na het slapen, na het eten).
– Doe de luier af
– Door de kou zal je kindje automatisch moeten plassen
– Maak het leuk door een verhaaltje voor te lezen terwijl je kindje op het potje zit
– Speel een eenvoudig spelletje terwijl het kindje op het potje zit, bijvoorbeeld met twee bakjes, een lepel en een balletje
– Heeft je kindje geplast? Beloon hem/haar door te vertellen hoe goed hij/zij het gedaan heeft
– Op een gegeven moment zal je kindje het begrijpen

Debby geeft tevens als tip dat je het leuk moet maken, je kindje de volle aandacht moet geven wanneer hij/zij op het potje zit door dus een boekje voor te lezen of een spelletje te spelen en benader het onderwerp alleen maar positief. Het boek is een aanrader voor ouders met een baby en/of peuter!

Meer info en verkoopinformatie via http://www.spelendzindelijk.nl

 

> overzicht alle nieuwsberichten