Zwemmen

met je baby

 

 

ouder-en-peuterzwemmen2-238x166-1

Veiligheid voorop Zwemmen met je kleintje is voor jou waarschijnlijk veel enger en onwenniger dan voor je baby. Hij vindt het water geweldig! Zwemmen is een ware ontdekkingsreis voor baby’s, maar lol heeft hij er alleen in als het zwemmen veilig is. Investeer in een stevige zwemband, waar je baby heerlijk in kan ronddobberen. Liever geen band? Ondersteun je kindje dan met beide handen tijdens het zwemmen. Zwemmen is voor een baby heel vermoeiend, dus zwem in het begin niet langer dan een half uur achter elkaar. Ga je naar een buitenbad of naar het strand? Bescherm je kindje dan goed tegen de zon.

Zwemmen met een luier Voor een duik in het water is een gewone luier niet geschikt. Deze zwelt op en wordt al gauw veel te zwaar voor je kleintje. Een speciale zwemluier is ontwikkeld voor gebruik in het water en blijft zelfs onder water volledig gewichtloos. Trek de zwemluier pas aan wanneer je echt met je baby het water ingaat, want deze luier houdt alleen de urine en ontlasting tegen, hij neemt niks op. Uitgezwommen? Trek de luier dan weer uit. Om de billen van je baby ook in het water te beschermen, gebruik je Multilind Baby Billenspray. Juist omdat de zwemluier urine en ontlasting in de luier vasthoudt, zijn de billetjes van je kleintje vatbaarder voor irritatie en roodheid. Spray de billen voor het zwemmen in met Baby Billenspray en trek vervolgens de zwemluier aan.

Nog meer tips voor zwem- en spetterplezier – Voor je baby is warm water het lekkerst om in te zwemmen. Is het water aan de frisse kant? Laat je kindje rustig wennen of ga alleen met de voetjes het water in. – Laat je kindje een uur voor het zwemmen niks meer eten of drinken. Zwemmen met een volle maag is niet prettig. Neem voor ná het zwemmen wel wat lekkers mee, want actief doen in het water maakt hongerig. – Neem een waterspeeltje mee het water in. Laat je kindje erachteraan zwemmen en het uit het water pakken. Goed voor hand-oogcoördinatie.

Wat neem ik mee naar het zwembad of strand? – Zwemluiers – Handdoeken – Badcape voor je baby – Verschoningsmatje – Schone luiers en billendoekjes – Multilind Baby Billenspray – Multilind Baby Bodyspray – Schone kleertjes – Babykam om warrige zwemhaartjes mee in model te kammen

> overzicht alle nieuwsberichten