De preventieve zorg

voor babybilletjes

 

 

Babys_Bum-250x166-1

Verschoon regelmatig De hoofdoorzaak van luieruitslag en roodheid is een vieze luier die te lang wordt gedragen. Urine en ontlasting krijgen zo de tijd om aan de huid te hechten, met irritatie en roodheid als gevolg. Wie het beste voor de babybilletjes wil, doet er slim aan zijn kindje iedere drie uur een schone, droge luier te geven. Heeft je baby gepoept? Verwissel de luier dan direct. Hoe eerder je erbij bent, hoe huidvriendelijker dit voor de billetjes is.

Schoon, schoner, schoonst
Voordat je je kindje een nieuwe luier aantrekt, is het noodzakelijk de billen goed schoon te maken. Ja, ook als je baby alleen heeft geplast. Veeg met een luierdoekje van voren naar achteren, zodat de kans op bacterieverspreiding het kleinst is. Dep vervolgens de billen droog met een handdoekje – of laat ze even aan de lucht drogen voordat je de billen gaat insmeren en een nieuwe luier aantrekt.

Altijd smeren Het geheime wapen in de strijd tegen rode babybilletjes? Multilind Baby Billenspray met 4% zinkoxide. Deze milde spray is speciaal ontwikkeld voor de tere babyhuid en verzacht, beschermt en voedt de geïrriteerde huid. Omdat de spray zich hecht aan de huid, worden de billen optimaal beschermd tegen de inwerking van ontlasting en urine. Smeer de billetjes van je baby bij iedere luierwisseling opnieuw in, om er zeker van te zijn dat de kwetsbare billetjes van je kleintje preventief worden verzorgd.

Even laten luchten Als de temperatuur het toelaat, doe je er verstandig aan je baby af en toe een luierpauze te geven. Dit hoeft niet lang te zijn; 10 minuten zonder luier is al voldoende. De billetjes van je baby zitten bijna 24/7 ingepakt in een luier, dat is voor de huid niet altijd prettig. Door de billen te laten ‘luchten’ geef je de huid de kans bij te komen en is de kans op uitslag en irritatie kleiner. Hou wel een (hydrofiele) doek binnen handbereik om eventuele ongelukjes snel te verhelpen.

> overzicht alle nieuwsberichten